Waltti - uusi matkakortti

Waltti yksinkertaistaa hinnoittelua sekä tekee matkustamisesta helpompaa ja vaivattomampaa.

Mikä on Waltti?

Waltti on joukkoliikenteen uusi matkakortti. Waltin tulevaisuuden visiona on toimia Suomen kaikki kaupunkiseudut kattavana matkakorttina. Waltti yksinkertaistaa hinnoittelua sekä tekee matkustamisesta helpompaa ja vaivattomampaa. Waltissa matkat maksetaan vyöhykeperustaisesti eikä matkan pituus vaikuta hintaan.

Matkustajalle Waltti-matkakortin käyttö merkitsee tulevina vuosina aiempaa helpompaa matkantekoa, kun liput ovat saman tyyppisiä eri kaupungeissa ja omaa matkakorttia voi käyttää muuallakin kuin kotikunnassa. Kasvavan yhteiskäyttöisyyden lisäksi Waltin etuna tulee olemaan kattava ja monipuolinen latausverkosto. Waltti-korttia voi ladata palvelupisteissä, netissä, liikennevälineissä ja jatkossa yhä useammassa myyntipisteessä kautta maan.

Waltti-järjestelmän kehittäjänä toimii TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy, joka on kuntien ja valtion yhteinen IT-palvelu- ja hankintayhtiö. Sen toiminta kattaa yli 20 kaupunkiseutua ja 9 joukkoliikenteen järjestämisvastuussa olevaa ELY-keskusta ympäri Suomea.

Waltti-kortti on helpointa tilata ladattuna verkkokaupasta (lsl.fi) ja välttää näin jonottaminen asiakaspalvelupisteessä. Kortti postitetaan kotiin noin viikon kuluessa tilauksesta. Myös kortin jatkolataaminen onnistuu verkkokaupassa.

Voit ostaa Waltti-kortin myös seuraavista palvelupisteistä

Lisälataukset onnistuvat lisäksi busseissa, Lehtimäen Liikenteen toimistossa, Heinolan kaupunginkirjastossa, R-Kioskeilla (Lahden Tori, Lahden Trio, Lahden Rautatieasema, Lahden Mukkula, Lahden Ahtiala, Hollolan Keskuskatu, Heinolan Tori ja Orimattilan Erkontie) sekä Lahden ja Hartolan Matkahuollossa. Myyntipisteet perivät palvelustaan palvelumaksun. Myyntipisteet päättävät palvelumaksun suuruudesta itsenäisesti.

Waltti-kortti käy maksuvälineenä LSL:n liikenteessä. Matkahuollon lipputuotteet ovat edelleen voimassa.